The Cooperage, Tower Bridge

"Category A" refurbishment of several storeys of existing office space below a number of high-end residential properties. Alterations undertaken included: the partial infill of the existing atrium to increase the net lettable area complemented with the formation of new glazed roof, installation of a new feature staircase, formation of new openings, the introduction of extensive new steelwork, and modifying the existing structures load paths through trimming historic steelwork with new structural elements. Externally, alterations to the existing balconies required the relocation of a steel fire escape and installation of new steelwork at ground floor level to support new floor area in an existing colonnade to improve the function and aesthetics of the building.

LOCATION

Tower Bridge Piazza, London

ARCHITECT

Area Squared

CLIENT

AreaSq